Blog

b&b belgen in frankrijk

Op ’n fantastisch oud&nieuw jaar!

Voor we het nieuwe jaar ingaan, willen we toch nog even iets van ons laten horen aangezien ik geen nieuwtjes meer gepost heb sinds maart 😦   Ik vond er gewoonweg geen tijd voor, en dat was in de positieve zin want we hebben het lekker druk gehad.

We hebben een fantastisch jaar achter de rug! We hadden nooit durven dromen dat we voor ons eerste seizoen zo veel boekingen zouden krijgen. Naast bekende gezichten leerden we ook heel veel nieuwe mensen kennen en het was altijd superleuk en gezellig. En volgens de reacties genoten onze gasten volop van de B&B, het zwembad en de omgeving! Dat deed ons enorm veel deugd en geeft ons extra goesting om er volgend jaar terug een lap op te geven.

We wensen iedereen een prachtig nieuw jaar toe met een goeie gezondheid, véél liefde en vreugde en volop ‘happy holidays’ 🙂

new-year-2020

Uncategorized

Duvel

Mijn ventje is met een belangrijk werkje bezig:

dav

installatie van de Duvel-lamp !!

Bovenal heeft deze lamp een emotionele waarde want ze behoorde toe aan wijlen onze schoonbroer, dus zo is hij toch ook bij ons aanwezig.
En met die lamp heeft onze bar nu een officiële touch gekregen en eigenlijk kan hij ook ingehuldigd worden. Afgelopen week heb ik de opleiding “Permis d’exploitation d’un débit de boisson ou d’un restaurant” gevolgd. Een hele mondvol maar nodig als ik alcoholische dranken in de chambres d’hôtes wil schenken. Zodra ik thuiskwam met mijn diploma, ging mijn ventje regelrecht naar de winkel. Duvel kon zéker niet ontbreken, maar ook Stella, Grimbergen, Leffe, … en uiteraard ook wijn aangezien we hier middenin een wijnstreek zitten.

Een apero’tje met deze zomerse temperaturen onder de Duvel-lamp komt alvast in orde 😉

Uncategorized

Rebonjour

Ja ik weet het, lang geleden dat ik nog iets geschreven heb. Ik denk er wel vaak aan maar effectief neerzitten en schrijven, dat komt er vaak niet van. Volop andere dingen te doen en bovendien ben ik geen schrijfster en denk ik bij mezelf ‘wil men dit wel lezen?’. Dan is het natuurlijk nog moeilijker om de draad terug op te nemen hé. Maar vooruit met de geit.

We zijn bijna februari, de tijd vliegt gewoon! Maar we hebben niet stilgezeten. Ik heb vooral veel geschilderd en pas dan besefte ik welke grote ruimtes het zijn. Living, keuken, een aantal slaapkamers … veel werk maar ik doe dat wel graag. En dit betekent ook … binnenkort nieuwe foto’s online, spannend 🙂 Al vind ik het niet simpel om de sfeer van een kamer weer te geven op een foto.

In België en in vele delen van Frankrijk heeft het gesneeuwd! Wij waren bij de “gelukkigen”, geen sneeuw hier. Over het algemeen zien we dat het hier zo’n 5 à 10 graden warmer is dan in België maar in plaats van sneeuw hebben wij nu regen gehad 😦 Tja, dan is sneeuw natuurlijk gezelliger.

Ik hou me dan maar bezig met de update van de website, alleen duurt het wat lang om foto’s op te laden. Ik zit de hele tijd te kijken naar een draaiend wieltje, als ik al geen ‘time-out error’ krijg. Goh, ik kreeg direct flashbacks naar mijn vorig werk en eerlijk, dat heb ik absoluut nog niet gemist. Tijdens het wachten ben ik begonnen aan de selectie van de zaden voor mijn moestuin en dromen van hoe ik het zal inrichten. Ik verlang al tot ik aan de slag kan in de serre en by the way, mijn ventje heeft die al helemaal omgespit toen ik subtiel zei dat dat werkje nog op mij lag te wachten 🙂 heb ik chance !

b&b bij belgen in frankrijk

Wat kan die zagen …

En nee voor een keer is het niet de vrouw. Sinds mijn ventje hier toekwam en de boomzaag ontdekte, heeft ie een nieuwe hobby gevonden. Plots zag hij overal bomen die hij zéker kon snoeien, ahum. Het hout komt natuurlijk van pas aangezien we ons huisje verwarmen met een houtkachel. Maar met zo’n boomzaag kun je enkel de grote stukken doen hé dus wie mag er de rest knippen met ’n gewone snoeischaar? Juist, Bibi hier. En echt overal op het terrein vind ik takken.

dav

Ik ben al enige tijd bezig geweest maar eerlijk, ik doe het wel graag. Ik ben buiten in de natuur en afgelopen week was het hier ’s namiddags zelfs 18° dus ik kan zéker niet klagen 😊  En mijn ventje? die zaagt verder 😁

verhuis

De tijd vliegt

Het is al een poos geleden dat ik nog iets schreef maar echt waar, de tijd vliegt voorbij. Dan denk je dat je ruim op voorhand begonnen bent aan de verhuis maar er komt toch meer bij te kijken dan verwacht. En voor jullie je afvragen ‘waar zitten ze nu?’: nog in België! Dus nee, nog niet verhuisd maar wel hééééél binnenkort. Gisteren hebben we onze camionette volgeladen om vandaag/morgen te vertrekken richting Dordogne, want dinsdag tekenen we de koopakte … spannend !!!  En daarna is het verhuizen 😀

Verandering, verhuis

Salut baas, hallo Chef

Mijn ventje heeft vorig weekend afscheid genomen van zijn werk. Hij heeft 25 jaar loondienst achter de rug en hij denkt dat hij ervan af is om voor een baas te werken. Haha, dan heeft ie nog niet aan mij gedacht. Ik zal hem wel kunnen bezighouden 😉

Tdoet natuurlijk wel raar om te beseffen dat je nooit meer naar je werk hoeft te rijden. En ikzelf vind het wat angstig want we moeten het nu zelf kunnen redden hé. We zijn toch allemaal opgevoed met de gedachte “vast werk, dat geef je niet op”. Maar wij dus wel :/

Ikzelf moet nog een 2 weken werken en het is aftellen hoor. Maar dit betekent ook dat de verhuis dichterbij komt! Ik ben dus nog altijd bezig met opruimen maar vaak heb ik het gevoel dat ik dubbel werk doe. Ik moet spullen uithalen om te kunnen sorteren dus dan ligt alles vol. Maar ons huis staat sinds een tweetal weken ‘Te Koop’. Als er bezoekers komen, moet alles natuurlijk mooi&proper liggen … dus mag ik alles weer opbergen. Zo raak ik er natuurlijk niet hmmm. We duimen alvast dat ons huis snel verkocht wordt.